Nimy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nimy? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij waardevolle aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Nimy!

zonnepanelen installateur 7020
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70200
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Nimy april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Mons. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Mons bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nimy
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5030), dan is het belastingvoordeel al gauw €624. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nimy komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en NLE betaal je al snel €680,00 (tarieven april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nimy bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3500 – €4450€390
2300012€5175 – €5850€650
3352014€5950 – €6150€775
4420016€6525 – €6825€900
5442019€6900 – €7200€1030
6497021€7700 – €7900€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Nimy ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nimy is 3405 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nimy?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nimy

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nimy vergelijken? Op basis van het advies hieronder heb je zonder problemen een erkende installateur in jouw omgeving. Sommige adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Nimy.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nimy op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Nimy
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nimy een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!