Harmignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Harmignies? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be lees je waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Harmignies!

zonnepanelen installateur 7022
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70220
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Harmignies juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Mons. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Mons zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Harmignies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5050), dan is het belastingvoordeel al gauw €626. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Harmignies fluctueren tussen de €4700 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €685,00 (tarief juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Harmignies bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120208€3650 – €4275€430
2276012€5175 – €5625€525
3340015€5900 – €6250€825
4399017€6400 – €6600€900
5450019€6925 – €7175€1010
6515022€7475 – €8100€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Harmignies lees jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harmignies is 3415 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Harmignies?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-harmignies

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Harmignies vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een erkende aanbieder in je postcodegebied. Veel aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Harmignies.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Harmignies op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Harmignies
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Harmignies aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!