Péronnes-Lez-Antoing

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Péronnes-Lez-Antoing? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van deze website bekijk jij uitgebreide informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Péronnes-Lez-Antoing!

zonnepanelen installateur 7640
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAntoing
Postcode76400
Gasverbruik22.540 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€169,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Péronnes-Lez-Antoing juni 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Antoing. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Antoing bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Péronnes-Lez-Antoing
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4510), dan bedraagt het voordeel al snel €559. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Péronnes-Lez-Antoing zitten vaak tussen de €4500 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je hiervoor wel €702,50 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Péronnes-Lez-Antoing is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3625 – €4200€390
2306012€5075 – €5900€500
3334015€5925 – €6025€700
4389017€6500 – €6700€940
5450020€7100 – €7150€1030
6502023€7575 – €8050€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Péronnes-Lez-Antoing vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Péronnes-Lez-Antoing bedraagt 3370 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Péronnes-Lez-Antoing?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-peronnes-lez-antoing

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Péronnes-Lez-Antoing vergelijken? Via onderstaande tips zoek je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in je woonplaats. De meeste installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het type huis. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Péronnes-Lez-Antoing.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Péronnes-Lez-Antoing op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Péronnes-Lez-Antoing
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Péronnes-Lez-Antoing aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!