Bruyelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Bruyelle? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Wegens gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be lees je toepasbare informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Bruyelle!

zonnepanelen installateur 7641
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAntoing
Postcode76410
Gasverbruik22.550 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€169,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Bruyelle oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Antoing. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Antoing kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bruyelle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4520), dan profiteer je al van een korting van zo’n €560. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (oktober 2023) van een aanbieding met 10 panelen in Bruyelle liggen tussen de €4900 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €705,00 (tarieven oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bruyelle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3400 – €4275€410
2297013€5300 – €5825€500
3327016€5975 – €6250€725
4409016€6450 – €6625€930
5442020€6900 – €7225€970
6511023€7475 – €7925€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bruyelle achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bruyelle is 3375 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Bruyelle?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bruyelle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bruyelle vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb jij in een zeer korte periode een deskundige vakman in jouw eigen buurt. Verschillende adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Bruyelle.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bruyelle op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Bruyelle
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bruyelle een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!