Maubray

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Maubray? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze website ontdek je bruikbare informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Maubray!

zonnepanelen installateur 7640
 • Structureel lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAntoing
Postcode76400
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€169,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Maubray juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Antoing. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Antoing is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Maubray
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4500), dan loopt het voordeel al gauw op tot €558. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Maubray schommelen tussen de €4300 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op plusminus 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €700,00 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Maubray kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3525 – €4475€420
2289013€5125 – €5700€650
3348016€5925 – €6275€775
4408018€6525 – €6675€900
5437020€7025 – €7275€1000
6504021€7550 – €8175€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Maubray tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maubray bedraagt 3365 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Veel bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Maubray?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maubray

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Maubray vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten zoek jij in enkele stappen een professionele vakspecialist in jouw streek. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer duidelijk het huis. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Maubray.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maubray op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Maubray
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Maubray een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!