Ocquier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ocquier? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze website ontdek je veelzijdige adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Ocquier!

zonnepanelen installateur 4560
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteClavier
Postcode45600
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€176,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ocquier februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Clavier. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Clavier zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Ocquier
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4610), dan is het voordeel al snel €571. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ocquier liggen tussen om en nabij de €5200 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €697,50 (kosten februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Ocquier is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3500 – €4200€400
2278011€5050 – €5750€500
3342016€5900 – €6100€825
4393017€6325 – €6750€880
5436019€7075 – €7300€1020
6495023€7650 – €7925€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Ocquier ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ocquier is 3570 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Ocquier?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ocquier

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Ocquier vergelijken? Door onze stappenplan tref je vandaag nog een goede specialist in je woonplaats. Tal van bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Ocquier.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ocquier op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Ocquier
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ocquier een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!