Les Avins

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Les Avins? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenvoordeel.be tref jij omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Les Avins!

zonnepanelen installateur 4560
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteClavier
Postcode45600
Gasverbruik23.130 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€176,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Les Avins april 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Clavier. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Clavier zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Les Avins
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4600), dan loopt het voordeel al gauw op tot €570. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Les Avins liggen tussen de €5400 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Qurrent betaal je al snel €695,00 (prijs april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Les Avins bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3700 – €4350€440
2284011€5275 – €5800€550
3335016€6075 – €6075€850
4404016€6300 – €6775€880
5450020€7100 – €7150€960
6518021€7600 – €7950€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Les Avins ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Les Avins bedraagt 3565 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Les Avins?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-les-avins

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Les Avins vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten zoek jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in de regio. Een aantal adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Les Avins.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Les Avins op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Les Avins
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Les Avins een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!