Biesme

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Biesme? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenvoordeel.be check je toepasbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Biesme!

zonnepanelen installateur 5640
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode56400
Gasverbruik23.170 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€174,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Biesme maart 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Mettet. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Mettet zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Biesme
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4890), dan is jouw winst al gauw €606. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Biesme variëren tussen de €4300 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (kosten maart 2024). Met goedkope zonnepanelen in Biesme bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117807€3425 – €4475€400
2288012€5200 – €5875€575
3331014€6075 – €6175€875
4401016€6375 – €6700€940
5448020€7100 – €7175€1010
6481023€7475 – €8000€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Biesme lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biesme is 3485 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Biesme?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-biesme

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Biesme vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs tref jij in een zeer korte periode een erkende monteur in de regio. Tal van adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf duidelijk de woning. Het type huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Biesme.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Biesme op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Biesme
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Biesme een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!