Vucht

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Vucht? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website bekijk jij bruikbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Vucht!

zonnepanelen installateur 3630
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode36300
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€178,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vucht april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Maasmechelen. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Maasmechelen bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Vucht
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4430), dan is het voordeel al snel €549. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vucht fluctueren tussen de €5400 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €722,50 (vergoeding april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Vucht kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3500 – €4250€430
2285011€5225 – €5600€500
3355015€6075 – €6100€875
4388016€6500 – €6800€900
5454020€6950 – €7300€970
6483021€7575 – €8175€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Vucht ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vucht is 3480 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vucht?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vucht

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Vucht vergelijken? Met het onderstaande stappenplan zoek je zonder problemen een erkende leverancier in de buurt. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Vucht.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vucht op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Vucht
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Vucht een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!