Opgrimbie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Opgrimbie? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Met innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door de zonnepanelen-vergelijker vind je toepasbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Opgrimbie!

zonnepanelen installateur 3630
 • Direct lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode36300
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€177,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Opgrimbie mei 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Maasmechelen. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Maasmechelen zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Opgrimbie
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4420), dan pak je al snel €548. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Opgrimbie zitten vaak tussen de €4000 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €720,00 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Opgrimbie kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3525 – €4475€420
2277012€5275 – €5825€575
3328015€6025 – €6150€875
4391017€6550 – €6625€900
5452019€6900 – €7300€990
6486022€7625 – €7900€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Opgrimbie ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opgrimbie is 3475 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Veel bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Opgrimbie?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-opgrimbie

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Opgrimbie vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan kies je in een zeer korte periode een professionele specialist in jouw streek. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Opgrimbie.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Opgrimbie op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Opgrimbie
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Opgrimbie een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!