Nukerke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nukerke? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Door dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij omvangrijke toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nukerke!

zonnepanelen installateur 9681
 • Direct lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode96810
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik kWh3544,81839962499 kWh
Gemiddelde energierekening€167,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Nukerke september 2023

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Maarkedal. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Maarkedal zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Nukerke
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4330), dan profiteer je al van een korting van zo’n €537. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nukerke komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €705,00 (onkosten september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Nukerke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3450 – €4475€440
2287011€5125 – €5875€650
3320016€5900 – €6275€725
4382016€6550 – €6650€900
5459020€6975 – €7175€1000
6484021€7600 – €7850€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Nukerke tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nukerke is 3544,81839962499 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Nukerke?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nukerke

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Nukerke vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vind jij binnen enkele minuten een professionele leverancier in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Nukerke.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nukerke op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Nukerke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nukerke een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!