Mont-Sainte-Geneviève

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Mont-Sainte-Geneviève? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze vergelijker bekijk je uitgebreide tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Mont-Sainte-Geneviève!

zonnepanelen installateur 6540
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLobbes
Postcode65400
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Mont-Sainte-Geneviève juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Lobbes. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Lobbes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Mont-Sainte-Geneviève
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4820), dan is het belastingvoordeel al gauw €598. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Mont-Sainte-Geneviève variëren tussen de €4600 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €730,00 (prijs juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Mont-Sainte-Geneviève is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118608€3575 – €4450€420
2306013€5100 – €5900€575
3354015€5900 – €6125€700
4411018€6350 – €6700€930
5434020€7025 – €7175€990
6487023€7675 – €7950€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Mont-Sainte-Geneviève ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mont-Sainte-Geneviève bedraagt 3300 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Mont-Sainte-Geneviève?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mont-sainte-genevieve

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Mont-Sainte-Geneviève vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij zonder problemen een erkende vakspecialist in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Mont-Sainte-Geneviève.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mont-Sainte-Geneviève op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Mont-Sainte-Geneviève
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mont-Sainte-Geneviève een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!