Petit-Hallet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Petit-Hallet? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Door dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek je veelzijdige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Petit-Hallet!

zonnepanelen installateur 4280
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode42800
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€168,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Petit-Hallet april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hannut. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Hannut zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Petit-Hallet
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4390), dan pak je al snel €544. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Petit-Hallet liggen tussen om en nabij de €4700 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op circa 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €762,50 (onkosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Petit-Hallet kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3600 – €4300€430
2282013€5275 – €5650€625
3357016€6000 – €6025€850
4418016€6550 – €6650€910
5456020€7025 – €7225€1000
6487021€7450 – €8075€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Petit-Hallet vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Petit-Hallet bedraagt 3385 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Petit-Hallet?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-petit-hallet

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Petit-Hallet vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk je binnen enkele minuten een professionele vakspecialist in je woonplaats. Veel installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Petit-Hallet.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Petit-Hallet op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Petit-Hallet
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Petit-Hallet een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!