Moxhe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Moxhe? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze pagina check jij toepasbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Moxhe!

zonnepanelen installateur 4280
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode42800
Gasverbruik22.160 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€168,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Moxhe juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Hannut. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Hannut zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Moxhe
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4380), dan is het belastingvoordeel al gauw €543. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Moxhe komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op ongeveer 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €760,00 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Moxhe kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120308€3500 – €4500€390
2280012€5050 – €5700€625
3320015€5925 – €6275€800
4395017€6350 – €6750€950
5445020€6975 – €7250€1000
6482021€7425 – €7800€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Moxhe achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moxhe bedraagt 3380 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Moxhe?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moxhe

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Moxhe vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vind jij vandaag nog een uitmuntende leverancier in je woonplaats. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Moxhe.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Moxhe op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Moxhe
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Moxhe een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!