Steenhuize-Wijnhuize

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Steenhuize-Wijnhuize? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website ontdek jij praktische info aangaande zonnepanelen kopen in Steenhuize-Wijnhuize!

zonnepanelen installateur 9550
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode95500
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik kWh3531,69681765308 kWh
Gemiddelde energierekening€165,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Steenhuize-Wijnhuize december 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Herzele. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Herzele is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Steenhuize-Wijnhuize
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4660), dan is jouw winst al gauw €578. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Steenhuize-Wijnhuize liggen tussen om en nabij de €4200 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €702,50 (prijs december 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Steenhuize-Wijnhuize bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3700 – €4400€430
2284011€5175 – €5800€575
3352016€6050 – €6200€850
4410017€6325 – €6725€920
5430019€7075 – €7175€1020
6507021€7675 – €8075€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Steenhuize-Wijnhuize bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steenhuize-Wijnhuize bedraagt 3531,69681765308 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Steenhuize-Wijnhuize?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-steenhuize-wijnhuize

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Steenhuize-Wijnhuize vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk jij binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in de regio. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan actueel zonnepanelen advies in Steenhuize-Wijnhuize.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Steenhuize-Wijnhuize op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Steenhuize-Wijnhuize
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Steenhuize-Wijnhuize een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!