Woubrechtegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Woubrechtegem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be lees je samengestelde adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Woubrechtegem!

zonnepanelen installateur 9550
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode95500
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik kWh3532,00923627146 kWh
Gemiddelde energierekening€165,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Woubrechtegem oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Herzele. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Herzele kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Woubrechtegem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4670), dan bedraagt het voordeel al snel €579. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Woubrechtegem variëren tussen de €5100 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €705,00 (kosten oktober 2023). Met goedkope zonnepanelen in Woubrechtegem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3475 – €4300€410
2305011€5000 – €5750€525
3324014€6075 – €6225€750
4394017€6475 – €6725€880
5436020€6950 – €7300€1000
6499022€7600 – €8200€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Woubrechtegem zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woubrechtegem bedraagt 3532,00923627146 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Woubrechtegem?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-woubrechtegem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Woubrechtegem vergelijken? D.m.v. onderstaande tips tref je in korte tijd een professionele vakspecialist in je postcodegebied. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Woubrechtegem.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Woubrechtegem op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Woubrechtegem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Woubrechtegem een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!