Sint-Lievens-Esse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Sint-Lievens-Esse? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze pagina bekijk je uitgebreide toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Sint-Lievens-Esse!

zonnepanelen installateur 9550
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode95500
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik kWh3531,3843990347 kWh
Gemiddelde energierekening€165,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sint-Lievens-Esse april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Herzele. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Herzele zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Sint-Lievens-Esse
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4650), dan is het voordeel al snel €576. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Lievens-Esse liggen tussen de €4900 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €700,00 (onkosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sint-Lievens-Esse bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3400 – €4375€440
2271012€5175 – €5600€650
3341015€5975 – €6200€725
4409016€6500 – €6675€930
5439020€7025 – €7150€1020
6496022€7400 – €8050€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Sint-Lievens-Esse ontdek je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Lievens-Esse bedraagt 3531,3843990347 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Sint-Lievens-Esse?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-lievens-esse

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sint-Lievens-Esse vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten heb jij in een zeer korte periode een erkende vakman in jouw eigen buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Sint-Lievens-Esse.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op certificering (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Lievens-Esse op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Sint-Lievens-Esse
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Lievens-Esse aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!