Sint-Antelinks

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Sint-Antelinks? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Mede door dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees je samengestelde details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint-Antelinks!

zonnepanelen installateur 9550
 • Snelle terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode95500
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik kWh3531,07198041632 kWh
Gemiddelde energierekening€165,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sint-Antelinks juni 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Herzele. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Herzele zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Antelinks
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4640), dan is jouw winst al gauw €575. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sint-Antelinks liggen tussen om en nabij de €4500 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of NLE betaal je al snel €697,50 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sint-Antelinks is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3700 – €4300€430
2305011€5050 – €5750€600
3349016€5900 – €6050€825
4418018€6375 – €6775€910
5454019€7025 – €7125€1020
6487022€7450 – €8150€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Sint-Antelinks bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Antelinks bedraagt 3531,07198041632 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Sint-Antelinks?

Puur voor PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-antelinks

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sint-Antelinks vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende installateur in jouw eigen buurt. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort huis. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Sint-Antelinks.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Antelinks op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Sint-Antelinks
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Antelinks een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!