Dessel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Dessel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij toepasbare tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Dessel!

zonnepanelen installateur 2480
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieAntwerpen
GemeenteDessel
Postcode24800
Gasverbruik22.510 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€169,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Dessel februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Dessel. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Dessel zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Dessel
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4480), dan is jouw winst al gauw €555. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dessel liggen tussen de €4100 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in circa 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €712,50 (prijs februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Dessel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3500 – €4250€400
2291012€5175 – €5750€675
3333015€5925 – €6200€700
4381018€6325 – €6750€890
5470020€7000 – €7200€1000
6485021€7450 – €8025€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Dessel vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dessel bedraagt 3355 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Dessel?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dessel

Plaatsen in de omgeving:

Systemen met subsidie:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Dessel vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk jij moeiteloos een erkende installateur in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Dessel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Dessel op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Dessel
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Dessel een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!