Jupille-Sur-Meuse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Jupille-Sur-Meuse? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website ontdek je waardevolle raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Jupille-Sur-Meuse!

zonnepanelen installateur 4020
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode40200
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€164,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Jupille-Sur-Meuse april 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Liège. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Liège zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Jupille-Sur-Meuse
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4440), dan bedraagt het voordeel al snel €550. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jupille-Sur-Meuse komen doorgaans uit tussen de €4500 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,00 (onkosten april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Jupille-Sur-Meuse kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3475 – €4250€410
2301011€5225 – €5750€650
3346016€5900 – €6225€800
4414016€6500 – €6775€930
5448020€6900 – €7250€980
6495022€7700 – €7900€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Jupille-Sur-Meuse tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jupille-Sur-Meuse bedraagt 3335 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Jupille-Sur-Meuse?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jupille-sur-meuse

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Jupille-Sur-Meuse vergelijken? Op basis van het advies hieronder vind jij zonder problemen een uitstekende installateur in de buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Jupille-Sur-Meuse.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Jupille-Sur-Meuse op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Jupille-Sur-Meuse
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Jupille-Sur-Meuse een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!