Bressoux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bressoux? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker check jij praktische gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bressoux!

zonnepanelen installateur 4020
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode40200
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€164,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Bressoux juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Liège. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Liège kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bressoux
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4430), dan is jouw winst al gauw €549. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Bressoux liggen tussen de €4500 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op grofweg 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €687,50 (kosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bressoux kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119808€3550 – €4425€390
2277012€5300 – €5850€675
3335014€6100 – €6025€800
4380017€6500 – €6850€890
5469020€7025 – €7175€1010
6491023€7700 – €7950€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Bressoux bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bressoux is 3330 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bressoux?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bressoux

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bressoux vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vergelijk jij moeiteloos een erkende specialist in jouw eigen buurt. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Bressoux.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bressoux op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Bressoux
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bressoux een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!