Transinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Transinne? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij uitgebreide adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Transinne!

zonnepanelen installateur 6890
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode68900
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Transinne december 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Libin. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Libin zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Transinne
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4780), dan is het belastingvoordeel al gauw €593. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Transinne liggen tussen om en nabij de €5200 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op ongeveer 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €717,50 (prijspeil december 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Transinne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3700 – €4500€430
2299012€5225 – €5800€500
3340016€6075 – €6050€850
4394016€6475 – €6775€920
5433019€7050 – €7275€990
6480022€7700 – €8050€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Transinne bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Transinne bedraagt 3430 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Transinne?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-transinne

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Transinne vergelijken? D.m.v. onderstaande tips kies jij in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw streek. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Transinne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste offerte, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Transinne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Transinne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Transinne een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!