Saint-Médard

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Saint-Médard? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Geholpen door de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze tool bekijk je veelzijdige adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Saint-Médard!

zonnepanelen installateur 6887
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHerbeumont
Postcode68870
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saint-Médard april 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Herbeumont. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Herbeumont bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Saint-Médard
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4720), dan is het belastingvoordeel al gauw €585. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Saint-Médard schommelen tussen de €4900 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €702,50 (prijs april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Saint-Médard is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3575 – €4350€430
2305012€5150 – €5625€575
3355014€6000 – €6250€725
4388016€6350 – €6800€910
5451020€7050 – €7200€1010
6487023€7550 – €8050€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Saint-Médard bekijk je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Médard bedraagt 3400 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Saint-Médard?

Voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-medard

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Saint-Médard vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Saint-Médard.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Médard op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Saint-Médard
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Médard een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!