Straimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Straimont? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Middels krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website ontdek je omvangrijke adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Straimont!

zonnepanelen installateur 6887
 • Lagere energiekost.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHerbeumont
Postcode68870
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€164,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Straimont mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Herbeumont. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Herbeumont zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Straimont
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4730), dan bedraagt het voordeel al snel €586. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Straimont komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €705,00 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Straimont kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3700 – €4400€390
2292012€5300 – €5825€500
3341014€5900 – €6050€700
4386016€6350 – €6775€940
5440019€6975 – €7150€970
6500022€7475 – €8075€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Straimont ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Straimont is 3405 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Straimont?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-straimont

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Straimont vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt kies je binnen enkele minuten een uitstekende specialist in de regio. Sommige aanbieders hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Straimont.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Straimont op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Straimont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Straimont een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!