Anloy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Anloy? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze website bekijk jij bruikbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Anloy!

zonnepanelen installateur 6890
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode68900
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€164,31

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Anloy juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Libin. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Libin zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Anloy
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4740), dan bedraagt het voordeel al snel €588. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Anloy fluctueren tussen de €4800 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en NLE betaal je hiervoor wel €707,50 (tarieven juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Anloy bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3625 – €4375€390
2301013€5175 – €5675€675
3329015€6050 – €6025€700
4402017€6550 – €6625€940
5443019€7050 – €7225€1000
6518023€7425 – €8125€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Anloy tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anloy bedraagt 3410 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Anloy?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-anloy

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Anloy vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten zoek je in korte tijd een professionele vakman in de buurt. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Anloy.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificering (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Anloy op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Anloy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Anloy een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!