Ochamps

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Ochamps? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze website lees jij veelzijdige tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ochamps!

zonnepanelen installateur 6890
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode68900
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€164,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ochamps oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Libin. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Libin zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Ochamps
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4750), dan pak je al snel €589. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ochamps schommelen tussen de €4500 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €710,00 (onkosten oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ochamps bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3675 – €4250€440
2273012€5025 – €5850€675
3327014€6075 – €6025€750
4382018€6550 – €6825€940
5459019€7050 – €7200€1000
6510022€7425 – €7900€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ochamps tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ochamps bedraagt 3415 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Ochamps?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ochamps

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Ochamps vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt heb jij zonder problemen een uitstekende vakspecialist in jouw eigen buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het soort woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Ochamps.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ochamps op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Ochamps
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ochamps een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!