Redu

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Redu? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door onze tool check jij bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Redu!

zonnepanelen installateur 6890
 • Lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode68900
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€164,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Redu oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Libin. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Libin zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Redu
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4760), dan pak je al snel €590. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno oktober 2023. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Redu liggen tussen de €4600 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €712,50 (vergoeding oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Redu kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117806€3575 – €4250€390
2287012€5225 – €5650€675
3329014€6025 – €6175€750
4390017€6300 – €6625€950
5445019€6950 – €7125€980
6508021€7575 – €8000€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Redu ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Redu is 3420 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Redu?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-redu

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Redu vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vergelijk je in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in de regio. Een aantal monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Redu.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Redu op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Redu
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Redu een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!