Denderbelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Denderbelle? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met zonnepanelenvoordeel.be ontdek je praktische tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Denderbelle!

zonnepanelen installateur 9280
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLebbeke
Postcode92800
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik kWh3512,01444469522 kWh
Gemiddelde energierekening€162,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Denderbelle september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lebbeke. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Lebbeke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Denderbelle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4780), dan is het belastingvoordeel al gauw €593. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Denderbelle zitten vaak tussen de €4600 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op zo’n 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of Vandebron betaal je hiervoor wel €750,00 (tarieven september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Denderbelle kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3600 – €4300€440
2300013€5050 – €5850€525
3358014€6050 – €6225€725
4419017€6550 – €6775€920
5430020€6950 – €7225€990
6482023€7700 – €8200€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Denderbelle ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Denderbelle is 3512,01444469522 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Denderbelle?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-denderbelle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Denderbelle vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in je woonplaats. Sommige specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het type huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Denderbelle.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Denderbelle op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Denderbelle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Denderbelle verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!