Lebbeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Lebbeke? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via zonnepanelenvoordeel.be vind jij omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lebbeke!

zonnepanelen installateur 9280
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLebbeke
Postcode92800
Gasverbruik22.500 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€173,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lebbeke juni 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Lebbeke. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Lebbeke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Lebbeke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4720), dan pak je al snel €585. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim enkele honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lebbeke schommelen tussen de €5000 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Lebbeke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3625 – €4375€400
2282011€5100 – €5700€650
3345016€6000 – €6075€850
4403018€6325 – €6700€950
5460019€7050 – €7300€980
6516021€7400 – €8050€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Lebbeke ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lebbeke bedraagt 3550 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lebbeke?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lebbeke

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Lebbeke vergelijken? Met het advies hieronder heb je zonder problemen een erkende vakman in de buurt. De meeste bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Lebbeke.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lebbeke op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Lebbeke
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lebbeke een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente