Moerzeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Moerzeke? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Gezien gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be vind je bruikbare details m.b.t. zonnepanelen kopen in Moerzeke!

zonnepanelen installateur 9220
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHamme
Postcode92200
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik kWh3509,82751436656 kWh
Gemiddelde energierekening€178,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Moerzeke september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hamme. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Hamme zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Moerzeke
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4710), dan pak je al snel €584. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Moerzeke liggen tussen de €4200 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €732,50 (onkosten september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Moerzeke kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3450 – €4500€440
2282012€5150 – €5600€675
3343014€5925 – €6200€750
4382016€6525 – €6750€940
5443019€6900 – €7200€1030
6503023€7475 – €8175€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Moerzeke ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moerzeke bedraagt 3509,82751436656 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Moerzeke?

Tijdens de montage van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moerzeke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Moerzeke vergelijken? Middels tips van onze adviseurs heb jij in korte tijd een goede vakspecialist in je woonplaats. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Moerzeke.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Moerzeke op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Moerzeke
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Moerzeke een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!