Kessenich

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Kessenich? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien dalende kosten, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze website bekijk jij actuele aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Kessenich!

zonnepanelen installateur 3640
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteKinrooi
Postcode36400
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€178,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Kessenich mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Kinrooi. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Kinrooi bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Kessenich
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4460), dan is jouw winst al gauw €553. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kessenich schommelen tussen de €4500 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op plusminus 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kessenich kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3475 – €4500€410
2284011€5150 – €5825€600
3332016€5950 – €6250€825
4396016€6550 – €6650€950
5447019€7000 – €7200€990
6505021€7600 – €7925€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Kessenich ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kessenich bedraagt 3495 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Kessenich?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kessenich

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Kessenich vergelijken? Middels tips van onze adviseurs zoek je in een zeer korte periode een professionele expert in je postcodegebied. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Kessenich.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van experts die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kessenich op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Kessenich
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kessenich een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!