Kettenis

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Kettenis? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze website lees je omvangrijke gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kettenis!

zonnepanelen installateur 4701
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuik
GemeenteEupen
Postcode47010
Gasverbruik23.700 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€178,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Kettenis juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Eupen. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Eupen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Kettenis
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4420), dan pak je al snel €548. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kettenis liggen tussen de €5400 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €735,00 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kettenis is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119408€3475 – €4200€380
2282012€5200 – €5650€600
3350016€6100 – €6150€700
4420017€6350 – €6750€940
5431020€6950 – €7275€960
6494022€7500 – €8125€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Kettenis check jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kettenis is 3550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kettenis?

Voor panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kettenis

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kettenis vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan tref jij moeiteloos een uitstekende specialist in de buurt. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Kettenis.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kettenis op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Kettenis
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kettenis een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!