Nederokkerzeel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Nederokkerzeel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze tool ontdek jij waardevolle informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Nederokkerzeel!

zonnepanelen installateur 1910
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKampenhout
Postcode19100
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€169,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Nederokkerzeel mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Kampenhout. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Kampenhout is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Nederokkerzeel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4390), dan profiteer je al van een korting van zo’n €544. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nederokkerzeel schommelen tussen de €5300 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €765,00 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nederokkerzeel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3625 – €4400€390
2301011€5275 – €5850€500
3346016€5975 – €6075€800
4393016€6400 – €6825€950
5447020€6900 – €7300€1010
6501023€7625 – €7850€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Nederokkerzeel check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederokkerzeel is 3535 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Nederokkerzeel?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nederokkerzeel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nederokkerzeel vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten kies je moeiteloos een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. Verschillende installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer expliciet het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Nederokkerzeel.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nederokkerzeel op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Nederokkerzeel
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nederokkerzeel een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!