Strombeek-Bever

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Strombeek-Bever? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze website bekijk je bruikbare tips over zonnepanelen kopen in Strombeek-Bever!

zonnepanelen installateur 1853
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode18530
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€168,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Strombeek-Bever mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Grimbergen. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Grimbergen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Strombeek-Bever
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4330), dan bedraagt het voordeel al snel €537. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Strombeek-Bever variëren tussen de €4300 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of Qurrent betaal je al snel €750,00 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Strombeek-Bever is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3500 – €4450€410
2278013€5250 – €5750€550
3345014€6050 – €6150€875
4380017€6350 – €6700€920
5463020€7075 – €7225€960
6490022€7525 – €8125€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Strombeek-Bever ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Strombeek-Bever is 3505 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee investeerders kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Strombeek-Bever?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-strombeek-bever

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Strombeek-Bever vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan zoek jij vandaag nog een goede vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Strombeek-Bever.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Strombeek-Bever op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Strombeek-Bever
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Strombeek-Bever een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!