Wolvertem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Wolvertem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be check je uitgebreide gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Wolvertem!

zonnepanelen installateur 1861
 • Direct lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMeise
Postcode18610
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Wolvertem mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Meise. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Meise zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Wolvertem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4340), dan loopt het voordeel al gauw op tot €538. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wolvertem variëren tussen de €5400 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent betaal je hiervoor wel €752,50 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Wolvertem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3525 – €4275€440
2292013€5225 – €5600€550
3345016€6000 – €6100€750
4384018€6550 – €6725€890
5453019€7075 – €7225€990
6506021€7525 – €8175€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wolvertem check je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wolvertem is 3510 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Wolvertem?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wolvertem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wolvertem vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een professionele vakspecialist in de buurt. Een aantal installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Wolvertem.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wolvertem op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Wolvertem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Wolvertem verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!