Jette

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Jette? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Met krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker tref je omvangrijke toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Jette!

zonnepanelen installateur 1090
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieBrussel
GemeenteJette
Postcode10900
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€168,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Jette mei 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Jette. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Jette zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Jette
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4640), dan bedraagt het voordeel al snel €575. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Jette komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €685,00 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Jette kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120107€3525 – €4250€410
2306011€5000 – €5775€625
3353014€6050 – €6275€850
4403018€6300 – €6625€880
5458020€7050 – €7200€960
6520022€7575 – €7975€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Jette achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jette is 3585 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Jette?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jette

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Jette vergelijken? Met het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een professionele monteur in de buurt. Het merendeel van de aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type huis. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Jette.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Jette op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Jette
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jette een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!