Sint-Gillis

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Sint-Gillis? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij waardevolle tips aangaande zonnepanelen kopen in Sint-Gillis!

zonnepanelen installateur 1060
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieBrussel
GemeenteSint-Gillis
Postcode10600
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€167,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Gillis juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Sint-Gillis. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Sint-Gillis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Gillis
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4580), dan bedraagt het voordeel al snel €568. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sint-Gillis liggen tussen de €5200 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €772,50 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sint-Gillis kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119507€3550 – €4450€430
2308013€5250 – €5850€625
3325016€5950 – €6050€875
4395018€6500 – €6700€900
5432020€6975 – €7125€1030
6490022€7550 – €8075€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Sint-Gillis achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Gillis is 3555 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Sint-Gillis?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-gillis

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Sint-Gillis vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vind je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Sint-Gillis.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Gillis op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Sint-Gillis
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Gillis een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!