Mesnil-Saint-Blaise

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Mesnil-Saint-Blaise? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze website lees jij samengestelde raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Mesnil-Saint-Blaise!

zonnepanelen installateur 5560
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode55600
Gasverbruik22.370 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€169,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mesnil-Saint-Blaise juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Houyet. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Houyet is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Mesnil-Saint-Blaise
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4840), dan loopt het voordeel al gauw op tot €600. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Mesnil-Saint-Blaise liggen tussen de €4600 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €685,00 (prijs juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Mesnil-Saint-Blaise bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120508€3650 – €4200€440
2304012€5125 – €5775€550
3320016€6025 – €6250€875
4402017€6425 – €6825€950
5458019€7050 – €7250€1010
6484023€7425 – €7950€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Mesnil-Saint-Blaise ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mesnil-Saint-Blaise is 3385 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Mesnil-Saint-Blaise?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mesnil-saint-blaise

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Mesnil-Saint-Blaise vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in de regio. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo interessant zonnepanelen advies in Mesnil-Saint-Blaise.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Mesnil-Saint-Blaise op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Mesnil-Saint-Blaise
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mesnil-Saint-Blaise aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!