Finnevaux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Finnevaux? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je bruikbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Finnevaux!

zonnepanelen installateur 5560
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode55600
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€168,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Finnevaux februari 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Houyet. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Houyet bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Finnevaux
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4810), dan bedraagt het voordeel al snel €596. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Finnevaux schommelen tussen de €4300 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 2710 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €677,50 (tarieven februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Finnevaux bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3425 – €4350€380
2285011€5100 – €5800€500
3320016€5950 – €6050€800
4411018€6500 – €6725€920
5453020€7025 – €7125€960
6483021€7400 – €8125€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Finnevaux check jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Finnevaux is 3370 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Finnevaux?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-finnevaux

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Finnevaux vergelijken? Geholpen door het advies hieronder zoek jij vandaag nog een uitstekende vakspecialist in jouw streek. Een aantal adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het genre huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Finnevaux.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Finnevaux op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Finnevaux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Finnevaux een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!