Mesnil-Eglise

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Mesnil-Eglise? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij veelzijdige details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Mesnil-Eglise!

zonnepanelen installateur 5560
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode55600
Gasverbruik22.360 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€169,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mesnil-Eglise februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Houyet. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Houyet bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Mesnil-Eglise
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4830), dan bedraagt het voordeel al snel €599. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Mesnil-Eglise zitten vaak tussen de €5400 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €682,50 (tarieven februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Mesnil-Eglise kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3550 – €4475€400
2271012€5300 – €5775€575
3334014€5950 – €6175€700
4419016€6525 – €6825€930
5465019€7000 – €7300€970
6483021€7700 – €8175€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Mesnil-Eglise check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mesnil-Eglise bedraagt 3380 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Mesnil-Eglise?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mesnil-eglise

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Mesnil-Eglise vergelijken? Via het onderstaande stappenplan heb je in een zeer korte periode een erkende specialist in de buurt. Verschillende leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Mesnil-Eglise.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Mesnil-Eglise op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Mesnil-Eglise
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Mesnil-Eglise verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!