Hakendover

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hakendover? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenvoordeel.be check je handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hakendover!

zonnepanelen installateur 3300
 • Lagere energiekost.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode33000
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€171,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Hakendover mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Tienen. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tienen bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hakendover
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4960), dan pak je al snel €615. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hakendover liggen tussen om en nabij de €4600 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €702,50 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Hakendover is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118607€3550 – €4275€420
2302011€5125 – €5650€500
3328016€6025 – €6050€800
4404017€6325 – €6775€900
5435020€7000 – €7175€1000
6501021€7475 – €7900€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Hakendover vind jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hakendover bedraagt 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Hakendover?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hakendover

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hakendover vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vergelijk je in korte tijd een uitstekende vakman in je postcodegebied. Een aantal aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Hakendover.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hakendover op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Hakendover
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hakendover verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!