Heusden

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Heusden? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Geholpen door een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je accurate details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Heusden!

zonnepanelen installateur 3550
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteHeusden-Zolder
Postcode35500
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€175,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Heusden april 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Heusden-Zolder. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Heusden-Zolder kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Heusden
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5020), dan loopt het voordeel al gauw op tot €622. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heusden fluctueren tussen de €4000 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €682,50 (prijs april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Heusden kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3600 – €4325€390
2304013€5025 – €5625€625
3324015€6025 – €6050€700
4401017€6375 – €6750€880
5459019€6975 – €7125€970
6507023€7550 – €8050€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Heusden achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heusden bedraagt 3400 kWh. Dit staat voor zo’n 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Heusden?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heusden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Heusden vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vergelijk je vandaag nog een uitstekende installateur in jouw eigen buurt. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Heusden.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Hierdoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heusden op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Heusden
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Heusden een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!