Rukkelingen-Loon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Rukkelingen-Loon? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website vind jij toepasbare gegevens over zonnepanelen kopen in Rukkelingen-Loon!

zonnepanelen installateur 3870
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode38700
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€165,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Rukkelingen-Loon februari 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Heers. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Heers kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Rukkelingen-Loon
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4840), dan loopt het voordeel al gauw op tot €600. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rukkelingen-Loon zitten vaak tussen de €4900 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €705,00 (tarief februari 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rukkelingen-Loon kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3550 – €4250€390
2281013€5250 – €5875€550
3360015€6025 – €6275€700
4386017€6525 – €6600€930
5437020€6975 – €7250€990
6480021€7475 – €8100€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Rukkelingen-Loon achterhaal je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rukkelingen-Loon is 3460 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Rukkelingen-Loon?

Voor de installatie van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rukkelingen-loon

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Rukkelingen-Loon vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref jij snel en eenvoudig een goede vakspecialist in de regio. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Rukkelingen-Loon.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rukkelingen-Loon op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Rukkelingen-Loon
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Rukkelingen-Loon een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!