Hechtel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Hechtel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij omvangrijke gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Hechtel!

zonnepanelen installateur 3940
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLimburg
GemeenteHechtel-Eksel
Postcode39400
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€168,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hechtel juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hechtel-Eksel. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Hechtel-Eksel zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Hechtel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5020), dan profiteer je al van een korting van zo’n €622. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hechtel fluctueren tussen de €4300 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in ongeveer 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je al snel €750,00 (vergoeding juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hechtel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3550 – €4450€420
2296013€5050 – €5600€550
3331015€6025 – €6225€725
4408018€6400 – €6800€930
5452020€7100 – €7150€1030
6504022€7700 – €8200€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Hechtel tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hechtel bedraagt 3550 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Hechtel?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hechtel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hechtel vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb je in een zeer korte periode een professionele monteur in de regio. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer duidelijk het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hechtel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (denk aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hechtel op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Hechtel
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hechtel een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!