Porcheresse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Porcheresse? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Door middel van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool vind je omvangrijke raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Porcheresse!

zonnepanelen installateur 5370
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode53700
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€169,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Porcheresse maart 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Havelange. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Havelange kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Porcheresse
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4750), dan bedraagt het voordeel al snel €589. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Porcheresse variëren tussen de €4200 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (tarief maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Porcheresse bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117306€3700 – €4275€440
2307012€5025 – €5775€675
3355014€6000 – €6250€750
4413017€6550 – €6725€910
5435019€7025 – €7175€970
6486023€7575 – €8050€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Porcheresse vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Porcheresse is 3565 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Porcheresse?

Tijdens de montage van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-porcheresse

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Porcheresse vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vind jij moeiteloos een erkende vakman in jouw streek. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Porcheresse.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Porcheresse op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Porcheresse
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Porcheresse aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!