Barvaux-Condroz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Barvaux-Condroz? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Door dalende kosten, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Barvaux-Condroz!

zonnepanelen installateur 5370
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode53700
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€169,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Barvaux-Condroz juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Havelange. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Havelange kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Barvaux-Condroz
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4720), dan is het voordeel al snel €585. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Barvaux-Condroz fluctueren tussen de €4800 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Vandebron betaal je hiervoor wel €775,00 (onkosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Barvaux-Condroz is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3700 – €4425€390
2300013€5300 – €5625€575
3327016€6075 – €6050€875
4401016€6400 – €6750€940
5430020€7050 – €7200€1000
6515023€7625 – €7875€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Barvaux-Condroz bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Barvaux-Condroz bedraagt 3550 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Barvaux-Condroz?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-barvaux-condroz

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Barvaux-Condroz vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vergelijk jij in een zeer korte periode een goede vakman in jouw omgeving. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf het soort huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Barvaux-Condroz.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Barvaux-Condroz op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Barvaux-Condroz
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Barvaux-Condroz een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!