Scy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Scy? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met zonnepanelenvoordeel.be tref jij omvangrijke tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Scy!

zonnepanelen installateur 5361
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNamen
GemeenteHamois
Postcode53610
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€168,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Scy juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Hamois. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Hamois zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Scy
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4680), dan bedraagt het voordeel al snel €580. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Scy schommelen tussen de €5300 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €765,00 (prijs juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Scy kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3525 – €4400€390
2298013€5225 – €5650€525
3338016€6050 – €6175€850
4407017€6325 – €6700€900
5463020€7050 – €7275€970
6489021€7650 – €7875€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Scy check jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scy is 3530 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Scy?

Voor de installatie van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-scy

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Scy vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies jij moeiteloos een professionele aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Scy.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Scy op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Scy
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Scy een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!