Flostoy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Flostoy? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Dankzij een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker tref jij accurate informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Flostoy!

zonnepanelen installateur 5370
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode53700
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€169,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Flostoy juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Havelange. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Havelange kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Flostoy
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4730), dan bedraagt het voordeel al snel €586. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Flostoy zitten vaak tussen de €4500 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €675,00 (prijspeil juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Flostoy is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3400 – €4250€430
2295011€5175 – €5600€550
3358014€5900 – €6250€725
4389017€6525 – €6800€910
5462019€6900 – €7200€960
6518021€7425 – €8000€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Flostoy vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Flostoy bedraagt 3555 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Flostoy?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-flostoy

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Flostoy vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in enkele stappen een uitmuntende monteur in jouw eigen buurt. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf duidelijk het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Flostoy.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Flostoy op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Flostoy
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Flostoy een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!