Natoye

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Natoye? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze pagina vind jij samengestelde info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Natoye!

zonnepanelen installateur 5360
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeenteHamois
Postcode53600
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Natoye februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Hamois. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Hamois kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Natoye
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4660), dan is het belastingvoordeel al gauw €578. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Natoye schommelen tussen de €4100 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €760,00 (prijspeil februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Natoye bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3600 – €4300€400
2288012€5025 – €5650€625
3336014€6100 – €6225€825
4393017€6500 – €6600€950
5459019€6925 – €7175€960
6501023€7525 – €8025€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Natoye tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Natoye bedraagt 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Natoye?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-natoye

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Natoye vergelijken? Door middel van het advies hieronder heb je moeiteloos een professionele specialist in de buurt. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Natoye.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Natoye op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Natoye
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Natoye een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!