Wimmertingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Wimmertingen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Wimmertingen!

zonnepanelen installateur 3501
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode35010
Gasverbruik23.670 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€173,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wimmertingen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Hasselt. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Hasselt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Wimmertingen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4890), dan is het belastingvoordeel al gauw €606. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wimmertingen variëren tussen de €4700 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en NLE betaal je hiervoor wel €752,50 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Wimmertingen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3550 – €4425€430
2304011€5025 – €5900€675
3353016€6025 – €6125€800
4395018€6550 – €6675€940
5461019€7000 – €7175€980
6493023€7425 – €8100€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Wimmertingen zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wimmertingen bedraagt 3335 kWh. Dit staat voor zo’n 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Wimmertingen?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wimmertingen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wimmertingen vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips kies je zonder problemen een deskundige vakspecialist in je woonplaats. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Wimmertingen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wimmertingen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Wimmertingen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Wimmertingen verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!